2011. július 31., vasárnap

Kerényi Ferenc: A magyar dráma antológiája 2. - Jelenlegi ára: 7 140 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A magyar dráma antológiája 2. A könyv listaára: 8500 Ft. Leírás:
A színvonalas antológia két vaskos kötetben Bornemissza Péter Magyar Elektrájától Örkény István Pisti a vérzivatarban című darabjáig harminckét színmű szövegével érzékelteti a magyar drámairodalom fejlődéstörténetét. A fejlődéstörténet szó hangsúlyos ebben az esetben, ugyanis miként az összeállító Kerényi Ferenc előszavában figyelmeztet a válogatás némileg önkényes szempontokat követ. Az olvasó például hiába is keresné Bessenyei György, Bíró Lajos, Háy Gyula, Illyés Gyula vagy Karinthy Ferenc nevét a szerzők között. Az antológia inkább azokból a darabokból válogat, amelyek a magyar drámairodalom egy-egy sajátos mozzanatára, jellemző vonására világítanak rá, amilyen például a példázatosság (Magyar Elektra, Szép magyar komédia, Bánk bán, II. József Szomorytól, Czakó Leonája), a cenzúra hatására kifejlődött szerzői önkorlátozás, és ezzel összefüggésben a cenzúra alóli felszabadulást követően, a szórakozni vágyó polgárság igényeit kielégítő hepiendkényszer (Csiky Gergelytől a Buborékok vagy Bródy Sándortól A tanítónő), illetve a történelmi sorsfordulók idején megfigyelhető visszahátrálás a hőskorszak által megszentelt romantikához (Szigligeti Liliomfija, Tóth Edétől A falu rossza vagy Heltai Jenő Néma leventéje). De a magyar drámatörténet jellegzetessége például bizonyos irányzatok hiánya vagy csekély jelenléte is (az avantgárd színházat a kötetben egyetlen mű, Az óriáscsecsemő képviseli Dérytől). Milyen tehát a magyar dráma fejlődéstörténete? teszi fel a kérdést az összeállító. Szaggatottabb, egyenetlenebb, amint azt látni szeretnénk. Sokkal gazdagabb és változatosabb, mint azt megkésett és viszontagságos históriája sejtetné hangzik a válasz. És jellemzi valamiféle költőiség állítja Kerényi Ferenc , amely éppen a magyar dráma és a színpadi előadás távolságából fakadt, és amely nem egy drámánkat a világsikerhez vezette. ISBN: 963-389-742-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 7 140 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 09:41
. Kerényi Ferenc: A magyar dráma antológiája 2. - Jelenlegi ára: 7 140 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése